Nega ušes in oči


Nega ušes in oči je pomemben sestavni del nege psa v našem salonu. Ker so pri vsakem psu to občutljivi deli telesa, jim posvečamo posebno pozornost. Psa okoli oči očistimo s posebej blagim preparatom, ki odstrani tudi porjavelost dlake. Po potrebi odstranimo odvečno dlako v ušesih in ušesa očistimo, da ne bi prihajalo do vnetij. Ves čas dela je lastnik lahko prisoten ob psu.

OČI

Tudi oči potrebujejo nego, ker se v nasprotnem primeru v notranjem očesnem kotu tvori iz solz in umazanije krasta, ki lahko povzroča huda vnetja. V hudih primerih se lahko koža pod krasto tudi odpre. Zato krasto z čistilnimi blazinicami, ki smo jih namočili v mlačno vodo, počasi zmehčamo in pazljivo odstranimo. Če je dlaka okoli oči obarvana lahko z uporabo Jean Peau Crystal Oil to obarvanost odstranimo. Jean Peau Crystal Oil vtremo v obarvani del in pustimo delovati nekaj minut. Pazimo, da sredstvo ne pride v oči. Z bombažno krpico dobro speremo. Da bi preprečili nastanek nove obarvanosti v oči kapnemo nekaj kaplic Jean Peau Eye Care. S to tekočino očistimo tudi dlako okoli oči in preprečimo nastanek nove obarvanosti.

UŠESA

Tudi psom se nabira v ušesih ušesno maslo ali olje, ki lahko pri nerednemu čiščenju povzročata huda vnetja ali poslabšata sluh. Zato je priporočljivo, da ušesa redno očistimo. Ušesa običajno očistimo z čistilnimi blazinicami in emulzijo za cišcenje ušes Jean Peau Ear care. Nežno očistimo ušesno školjko, nato pa preidemo v ušesni kanal, kjer imajo nekateri psi tudi daljšo dlako, ki jo nežno populimo. Lahko si pomagamo tudi ušesnim pudrom, ki ga nežno potresemo v uho in pustimo delovati nekje 15 minut. Za boljši oprijem lahko uporabimo gumijaste rokavice ali naprstnike. Kadar ušesno usnje pokriva ušesni kanal, se s tem ustvarja vlažno polje, ki predstavlja idealne pogoje za razvijanje bakterij. Naša naloga bo, da pomagamo rešiti ta problem. Najprej odstranimo dlako na sprednjem robu odprtine ušesnega kanala s škarjami za tanjšanje ali strojckom za striženje dlake, nato odstranimo dlako še iz notranje površine ušesnega usnja, še posebej takrat, če je le-ta gosto poraščena. Začnemo ob robu odprtine ušesnega kanala in strižemo navzven. Glede na težo ušesa odstranimo čim več dlake. S temi postopki negovanja bomo omogočili boljši pretok zraka in preprečili razvoj neprijetnih bakterij.